Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kantarellrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera till en god köttbit eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen och dela i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Hetta upp oljan och lite smör i en kastrull och fräs riset, löken och vitlöken cirka 2 minuter under omrörning. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på hälften av buljongen och låt koka in under omrörning. Späd sedan med resten av buljongen, lite i taget, och låt koka under fortsatt omrörning. Riset är klart efter cirka 25 minuter.
  3. Fräs svampen i lite smör, salta och peppra. Blanda ner svampen, parmesanosten och crème fraichen i risotton. Smaksätt med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.