Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig körsbärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Nu när körsbären är mogna passar den här underbara pajen till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör med mjöl på ett bakbord eller i en mixer. Tillsätt socker och lite vatten så att degen binder ihop. Plasta in och lägg att vila 1 timme i kylen.
  2. Skölj och kärna ur körsbären, var noga med att ta bort alla kärnor. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll i en kastrull, tillsätt körsbären och sockret. Koka upp under omrörning och låt koka ihop till en tjock kräm. Låt svalna.
  3. Tryck ut det mesta av degen i en pajform med löstagbar botten, gärna med höga oregelbundna kanter. Häll i den svala körsbärskrämen och kavla ut resterande deg. Skär den i strimlor och garnera pajen på ett sätt som du tycker blir fint.
  4. Grädda pajen i 225 grader varm ugn men sänk till 175 grader efter 10 minuter och grädda ytterligare ca 40 minuter. Låt pajen svalna helt innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Elinut 6 september 2011

    Lätt att göra och smakade underbart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.