Nu när körsbären är mogna passar den här underbara pajen till efterrätt.
Instruktioner
- Blanda smör med mjöl på ett bakbord eller i en mixer.
Tillsätt socker och lite vatten så att degen binder ihop.
Plasta in och lägg att vila 1 timme i kylen.
- Skölj och kärna ur körsbären, var noga med att ta bort alla kärnor. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll i en kastrull, tillsätt körsbären och sockret.
Koka upp under omrörning och låt koka ihop till en tjock kräm.
Låt svalna.
- Tryck ut det mesta av degen i en pajform med löstagbar botten, gärna med höga oregelbundna kanter.
Häll i den svala körsbärskrämen och kavla ut resterande deg.
Skär den i strimlor och garnera pajen på ett sätt som du tycker blir fint.
- Grädda pajen i 225 grader varm ugn men sänk till 175 grader efter 10 minuter och grädda ytterligare ca 40 minuter.
Låt pajen svalna helt innan den serveras.
Publicerat den
6 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lätt att göra och smakade underbart!