Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kyckling- och salamigryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Härlig pastarätt som hela familjen gillar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna runt om och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg dem bredvid varandra i en lite högre ugnsfast form och skär ett snitt i varje filé på längden (skär så djupt du kan). Ta 3 skivor salami och dela dem på hälften. Lägg salamiskivorna åt samma håll (med platt sida uppåt) så att de bildar en rad och lägg sedan raden i skåran på kycklingen.
  3. Häll över grädden och grädda i ugnen, ca 60 min i 200 grader.
  4. Koka pasta under tiden och använd en stor kastrull.
  5. Lyft sedan ur en filé i taget och lägg på en skärbräda. Tag en gaffel och "trasa sönder" kycklingen i små bitar. Lägg tillbaka trasslet i formen och häll sedan allting över pastan.
  6. Blanda och servera med valfri pasta, jag brukar dock använda penne!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.