- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vart en god kombination med bibehållna smakerna från mjuka goda grönsakerna till kycklingen samt som en sås gryta
Instruktioner
- Ställ ugnen på 200 grader
Strimla alla grönsaker och bland dom.
Krydda lagomt med grillkrydda på varje kycklinglår och lägg ner i grytan och kyckling fond.
Blanda alla grönsaker i grytan med kycklingen, fond osv och lägg på locket och in i ugnen ca en timme.
- Ta ur grytan och rensa kycklingen från benen med tex plasthandskar och lägg tillbaka.
Tillsätt 2 dl grädde och puttra upp och rör om, smaka av grädd skysåsen med salladen.
- Sen är det valfritt att krydda med annat i efterhand, fonder, salt och peppar, sötsursås, svartvinbärsgele etc.
- Servera grytan med riven ost på till potatis, pasta eller ris
Publicerat den
22 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar