Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vart en god kombination med bibehållna smakerna från mjuka goda grönsakerna till kycklingen samt som en sås gryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200 grader Strimla alla grönsaker och bland dom. Krydda lagomt med grillkrydda på varje kycklinglår och lägg ner i grytan och kyckling fond. Blanda alla grönsaker i grytan med kycklingen, fond osv och lägg på locket och in i ugnen ca en timme.
  2. Ta ur grytan och rensa kycklingen från benen med tex plasthandskar och lägg tillbaka. Tillsätt 2 dl grädde och puttra upp och rör om, smaka av grädd skysåsen med salladen.
  3. Sen är det valfritt att krydda med annat i efterhand, fonder, salt och peppar, sötsursås, svartvinbärsgele etc.
  4. Servera grytan med riven ost på till potatis, pasta eller ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.