Salladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med hemlagad pesto.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.
- Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
- Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
- Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med oregano.
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bättre än såhär blir det nog inte, 5/5! Har dock aldrig idats göra peston, men har lagt till majs och soltorkade tomater.
Suveränt god! Har även prövat ett vegatirskt alternativ, då med corn-kyckling, gjorde stor succé!