Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig lättlagad kycklinggryta

(27 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En krämig och god kycklinggryta som är lätt att tillaga. Man kan även byta om kyckling mot kött om man önskar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar.
  2. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna.
  3. Lägg över kyckling, champinjoner och bacon i en gryta. Slå på grädde och crème fraiche. Klicka ner philadelfiaosten. Lägg ner den hackade paprikan. Smula buljongen, häll i pastakrydda och sweet chilisås.
  4. Låt det stå och småputtra lite i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (27)

  • irenduz 20 augusti 2011

    Har testat detta recept, och det var helt enkelt supergott! Kommer att bli en klar favorit här hemma, jättesmarrigt!

  • LillPrins 21 augusti 2011

    lukta så gott! smaka ljuvligt! tack för receptet!

  • Saftn 23 augusti 2011

    Verkligen supergott. Det gick hem hos både barnen o föräldrarna i vår familj.

  • mini08 25 augusti 2011

    Vad innehåller pastakrydda?

  • Karlsson73 25 augusti 2011

    ostpulver, tomatpulver, cayennepeppar, vitlök, paprika, peppar, jästextrakt, lök, salt, basilika, oregano, är innehållet i pastakrydda!

  • annskipannski 26 augusti 2011

    Supergott!!!

  • Ancki66 29 augusti 2011

    Det var verkligen gott!!!! Mina 2 tonårsgrabbar tyckte det var supergott!! Tack för receptet!!!

  • liisa67 5 september 2011

    Helt underbar rätt. Ska göras igen TACK

  • frokeneva 20 september 2011

    Jättegott!

  • Lenael 9 oktober 2011

    Smaskens! Det kan vi laga fler gånger.

  • kleers 12 oktober 2011

    Mycket gott!! =)

  • ronny@hagel.org 29 oktober 2011

    Tackar .. hela familjen älskade den : )

  • olknuts91 30 oktober 2011

    Hur mycket ska det vara av allt? och vad är det för buljong? Jag kan inte se någon sån lista.

  • carinavisby 30 december 2011

    Gott recept och lättlagat. Bra nyårsmat med jasminris till.

  • roffe5 8 januari 2012

    lättlagat och gott!!

  • nilsof02 11 februari 2012

    Kanon god gryta! Blir bäst om man gör den dagen innan!

  • anluk 25 mars 2012

    En otroligt god kycklinggryta som hela familjen älskade. En klar 5:a

  • KeyWithoutATone 8 september 2012

    Fantastiskt god! Min pojkvän kommer kräva den av mig fler gånger sa han :)

  • Locougli 8 oktober 2012

    Sagolik! Jag som är en kcal-jägare räknade ut att denna underbara rätt ger ca 305 kcal per portion om man väljer lätt-bacon, mini-fraiche och philadelphiaost 17%. Den hamnar på favoritlistan!!

  • Anna08 9 december 2012

    jättegod men jag gjorde mindre ändringar; jag uteslöt bacon, vi äter inte det och så stekte jag på kyckling, paprika och champinjoner först innan allt annat hälldes på. Och så tog jag lite paprikapulver samt lite grönpeppar också. Och jag gjorde den dagen innan så smakerna hann sätta sig. Blev riktigt gott, inte en smula fanns kvar i grytan :)

  • Kira68 13 januari 2013

    Mycket god......kan verklligen rekommenderas, högsta betyg från oss :)

  • sandra85a 23 oktober 2013

    Vad äter ni till? Ris? Pasta? Potatis?

  • Luna55 28 februari 2014

    Serveras den bäst med pasta eller ris?:)

  • SusanneSj 2 mars 2014

    Hejsan Vi föredrar att äta pasta till då vi gillar det bäst. Men det är en smaksak :-)

  • pengsan 7 mars 2014

    Denna rätt är värt högsta poäng! Vi äter LCHF och bytte ut endast en krydda (för att undvika glutamat) pasta kryddan till kryddhusets gratängkrydda. Tillbehör kokt broccoli och gratinerade tomater toppade med riven ost och chiliflakes. Tusen tack för receptet!

  • Tinjep 16 november 2014

    Gott!

  • frucaos 28 december 2015

    Alla vuxna mycket nöjda. Serverade med ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.