- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En krämig och god kycklinggryta som är lätt att tillaga. Man kan även byta om kyckling mot kött om man önskar det.
Instruktioner
- Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar.
- Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna.
- Lägg över kyckling, champinjoner och bacon i en gryta. Slå på grädde och crème fraiche. Klicka ner philadelfiaosten. Lägg ner den hackade paprikan.
Smula buljongen, häll i pastakrydda och sweet chilisås.
- Låt det stå och småputtra lite i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
10 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har testat detta recept, och det var helt enkelt supergott! Kommer att bli en klar favorit här hemma, jättesmarrigt!
lukta så gott! smaka ljuvligt! tack för receptet!
Verkligen supergott. Det gick hem hos både barnen o föräldrarna i vår familj.
Vad innehåller pastakrydda?
ostpulver, tomatpulver, cayennepeppar, vitlök, paprika, peppar, jästextrakt, lök, salt, basilika, oregano, är innehållet i pastakrydda!
Supergott!!!
Det var verkligen gott!!!! Mina 2 tonårsgrabbar tyckte det var supergott!! Tack för receptet!!!
Helt underbar rätt. Ska göras igen TACK
Jättegott!
Smaskens! Det kan vi laga fler gånger.
Mycket gott!! =)
Tackar .. hela familjen älskade den : )
Hur mycket ska det vara av allt? och vad är det för buljong? Jag kan inte se någon sån lista.
Gott recept och lättlagat. Bra nyårsmat med jasminris till.
lättlagat och gott!!
Kanon god gryta! Blir bäst om man gör den dagen innan!
En otroligt god kycklinggryta som hela familjen älskade. En klar 5:a
Fantastiskt god! Min pojkvän kommer kräva den av mig fler gånger sa han :)
Sagolik! Jag som är en kcal-jägare räknade ut att denna underbara rätt ger ca 305 kcal per portion om man väljer lätt-bacon, mini-fraiche och philadelphiaost 17%. Den hamnar på favoritlistan!!
jättegod men jag gjorde mindre ändringar; jag uteslöt bacon, vi äter inte det och så stekte jag på kyckling, paprika och champinjoner först innan allt annat hälldes på. Och så tog jag lite paprikapulver samt lite grönpeppar också. Och jag gjorde den dagen innan så smakerna hann sätta sig. Blev riktigt gott, inte en smula fanns kvar i grytan :)
Mycket god......kan verklligen rekommenderas, högsta betyg från oss :)
Vad äter ni till? Ris? Pasta? Potatis?
Serveras den bäst med pasta eller ris?:)
Hejsan Vi föredrar att äta pasta till då vi gillar det bäst. Men det är en smaksak :-)
Denna rätt är värt högsta poäng! Vi äter LCHF och bytte ut endast en krydda (för att undvika glutamat) pasta kryddan till kryddhusets gratängkrydda. Tillbehör kokt broccoli och gratinerade tomater toppade med riven ost och chiliflakes. Tusen tack för receptet!
Gott!
Alla vuxna mycket nöjda. Serverade med ris.