Denna är fri från gluten och laktos, vill du hålla den helt fri från raffinerat socker så byt ut jordnötterna i choklad från naturgodishyllan mot mer steviasötad choklad från Cavalier.
Instruktioner
- Börja med att blanda samtliga ingredienser för botten i en matberedare. Ta sedan fram en form, jag använde en vanlig bakform (vad det nu är?) smörj den med kokosolja först och tryck sedan ut botten med fingrarna. Ställ in den i kylen.
- Vispa sedan den tjocka delen från kokosmjölken med en elvisp tills du fått kokosgrädde, riv sedan skalet från båda apelsinerna och häll ner det i grädden. Pressa i ca 1 msk av apelsinsaften och tillsätt sedan kakao, mesquite, vaniljpulver och sötning. Vispa återigen med elvispen.
- Hacka upp choklad och nötter och lägg ner dem i smeten, blanda med en sked och lägg sedan över krämen på din nötbotten.
- Skiva sedan 1 av apelsinerna tunt och lägg på krämen, finhacka därefter ytterligare några rutor choklad och nötter för att toppa kakan med. Låt den helst stå kyld över natten, förvaras i kylskåpet. Den är himlans, himlans god.
Publicerat den
21 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar