Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig lime- och kokostårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är en fräsch kaka med många möjligheter. Servera den som den är med en klick crème fraiche eller med massvis av frukt och bär och lite vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  2. Rör samman smör och socker i en stor bunke. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ner kokosflingorna.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rivet limeskal i smörsmeten. Vispa med elvisp tills allt är väl blandat.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda sedan kakan ca 45 minuter.
  5. Låt kakan svalna lite i formen innan du lägger upp den på ett fat. Pensla lite smält honung över ytan innan du serverar kakan.
  6. Servera gärna lime- och kokoskakan med lite lättvispad grädde och tropiska frukter till.
  7. Muffins: Gör små muffinsbakelser av den goda smeten. Det blir 8-10 muffins. Istället för lime kan du med fördel använda motsvarande mängd rivet citronskal. Grädda dem i 200 grader ca 20 minuter. Häll gärna 1 msk kokoslikör över varje kaka precis när de tas ut ur ugnen. Låt muffinsen svalna något. Halvera dem eller skär av små lock och servera med vardera 1 msk mangosorbet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.