Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig lökpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en ovanlig paj som gör sig lika bra på buffébordet med kallskurna italienska charkuterier som på midsommarfestens sillbord!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt vattnet lite i taget medan ingredienserna arbetas ihop till en deg.
  2. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Ställ kallt 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga degbottnen och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  4. Halvera purjolöken på längden och skölj i kallt vatten. Skär den sedan i tunna skivor. Finhacka gräslöken. Skala och skiva rödlöken i ringar. Skala och pressa vitlöksklyftorna.
  5. Fräs purjolök, rödlök och vitlök i oljan så att den blir glansig men absolut inte får någon färg.
  6. Blanda parmesanost, crème fraiche och ägg. Salta och peppra.
  7. Lägg den frästa löken i pajskalet och häll sedan på ostsmeten. Grädda ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat. Pajen kan serveras både kall och varm. Strö över finhackad gräslök innan du serverar pajen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jopemaster 23 maj 2009

    Verkar helt fantastiskt! Jag måste bara prova att göra det själv nån gång. ;) Bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.