Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär den och purjolöken i mindre bitar. Fräs med smör i en kastrull några minuter utan att ta färg. Häll på buljongen och låt koka ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät tillsammans med gräslök, crème fraiche och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 150° och sätt in en ugnssäker form till hälften fylld med vatten i mitten av ugnen. Skär fisken i mindre bitar och kör dem i en mixer eller matberedare till en färs. Lägg i salt, peppar, grädde och äggvita, kör snabbt ihop till en slät färs. Rör ner kräftstjärtarna och getosten. Fördela färsen i portionsformarna. Knacka dem några gånger mot skärbrädan så eventuella luftfickor i färsen försvinner. Täck formarna med ett smörpapper och grädda 30 minuter i vattenbadet. Stjälp upp timbalerna och servera med soppan. Garnera med lite smörfrästagrönsaker och kräftstjärtar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.