Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig men smal kycklingpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Riktigt god och inte fet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smält smöret och blanda i mjölken. Rör i äggulan, mjöl och salt till en deg Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min, 200 grader
  2. Fyllning: Skär kycklingen i bitar, bryn i stekpanna och krydda med lite chilli och svartpeppar.
  3. Vispa ihop äggen och äggvitan som blev över, eller 4 ägg.
  4. Vispa i mjölk, grädde och mjöl.
  5. Smula i kycklingbuljong, pressa i vitlök och krydda med chilli och svartpeppar.
  6. Skär valfria grönsaker i små bitar och blanda med äggstanningen och kycklingen.
  7. Häll i pajskalet, häll över osten och grädda i 30-40 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sushini 7 maj 2010

    Smakade väldigt bra men min pajdeg blev väldigt hård och fastnade nästan i formen. Kanske gjorde något fel?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.