En nötig, krämig och underbart god paj med vaniljyoghurt som du snabbt rör ihop.
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, låt vila i kylen 1 timma. Kavla ut pajdegen och klä en pajform 20 cm i diameter med degen. Låt stå i kyl 30 minuter. Nagga pajskalet och fyll det gärna med gula ärtor för att förhindra bubblor vid gräddning.
Förgrädda pajskalet i 200 graders varm ugn i 15 minuter.
- Fyllning:
Rosta hasselnötterna i en torr panna. Gnid dem sedan i en handduk för att skalet ska lossna. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet och grädda på 200 graders varm ugn i 10 minuter. Sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter tills pajen får en gyllene färg.
- Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda med yoghurten.
- Servera pajen ljummen med vaniljyoghurt.
Publicerat den
16 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar