- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En mycket god paj som både är krämig och krispig. Krämig på grund av yogurten och krispig på grund av sugarsnapsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att göra pajskalet.
Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten om det behövs. Tryck ut pajdegen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 10 min (tills skalet har blivit gyllene)
- Fräs vitlöken i smör i en stekpanna. Stek tigerräkorna och krydda med salt och citronpeppar. Ta bort stjärtarna från tigerräkorna. Blanda sedan ner turkisk yogurt, keso samt dill och värm upp.
- Hacka sugarsnapsen och blanda dem med räkorna och yogurtblandningen.
- Vispa äggen och blanda dem med räkblandningen i en skål. Häll sedan ner ägg/räkblandningen i pajskalet. Skeda sedan ut klickar av keso samt strö över de andra räkorna (räkor i lake). Strö till sist över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin gyllenebrun färg. Klart!
Publicerat den
21 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar