Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatisgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda variant av potatisgratäng där potatisen får koka mjuk i grädde innan den gratineras i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 240 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
  3. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
  4. Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
  5. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gong 13 augusti 2009

    Jättegod

  • chback 23 oktober 2012

    Smaskig! Jag halverade receptet och blandade i några ostskivor i såsen också. Det räckte ändå! ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.