En lite annorlunda variant av potatisgratäng där potatisen får koka mjuk i grädde innan den gratineras i ugnen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 240 grader.
- Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
- Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
- Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
- Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod
Smaskig! Jag halverade receptet och blandade i några ostskivor i såsen också. Det räckte ändå! ;-)