Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatisgratäng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda variant av potatisgratäng där potatisen får koka mjuk i grädde innan den gratineras i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Hyvla potatisen tunt, gärna med matberedaren. Finstrimla purjolöken och krossa vitlöksklyftorna Fräs purjolöken,vitlöken i olivolja utan att dom tar färg. Häll i grädden och mjölken och låt det koka upp.Lägg i den hyvlade potatisen och salta och peppra rikligt.Potatis drar åt sig mycket salt. Det ska nästan smaka översalt. Koka potatisen tills stärkelsen har löst ut och blandningen har blivit tjock och krämig. Häll upp i en ungsfast form och baka i ugnen på 180 grader Känn med en sticka i gratängen för att se om den är färdig.Det tar ca40/45min

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • azlan_lena 7 april 2008

    Detta är vårt favvo recept ,

  • Bappi 9 februari 2009

    Suveränt god :-)

  • sanderman 5 april 2009

    Jättegod. Fick den dock lite rinnig, vet inte om jag kokade för lite i förväg men jag kommer göra nya försök!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.