Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glutenfri. Gör mjölkfri: uteslut ostsåsen och använd i stället mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala potatis och jordärtskocka och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva schalottenlökarna.
  3. Fräs lök och 1/2 påse bladspenat lätt i panna med lite smör. Varva detta med rotsakerna i en smord form och krydda med salt och peppar.
  4. Häll över färdig ostsås (tex Kelda) och strö över riven parmesan. Tillaga i ugn ca 1 timme tills rotsakerna är mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.