Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig Potatispaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god paj, som funkar utmärkt att göra på färskpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Kör på högsta hastighet till smöret är finfördelat. Tillsätt vatten och arbeta samman degen till en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt 30 min. Kavla och tryck ut degen i en pajform som är ca 26 cm i diam gärna med löstagbarbotten. Förgrädda mitt i ugnen 20 min. Blanda créme fraiche, mjölk, gägg, kaviar och riven ost. Häll blandningen i formen och smula i fetaosten. Skär potatisen i tunna skivor och lägg i ett vackert mönster ovanpå ( lättast om den är kall) Strö över pinjenötter. Grädda pajen mitt i ugnen till äggstanningen har stelnat, ca 30 min. i 225 grader.
  2. Strö över lite gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.