- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegod gratäng med krispig yta.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka de kokta äggen och lägg i smord ugnsform.
över äggen läggs finklippt dill.Det kokta riset över ägg och dill.
- Gör en räkstuvning.Smält margarinet,rör i mjölet och späd med grädde och mjölk.Koka upp och låt stuvningen sjuda ett par minuter.Smaka av med salt och kryddorna.Lägg i räkorna och dra kastrullen från plattan.
Lägg stuvningen över riset.
- Gröp ur brödet och strö smulorna över gratängen.Smulorna behöver inte vara allt för små.
Häll det smälta smöret över.
- Gratinera längst ned i ugnen 225 grader ugnsvärme ca 15 min.
Publicerat den
6 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för det spännande och mycket goda receptet! Detta får jag lägga bland favoritrecept säger familjen. :)