Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig räkgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod gratäng med krispig yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka de kokta äggen och lägg i smord ugnsform. över äggen läggs finklippt dill.Det kokta riset över ägg och dill.
  3. Gör en räkstuvning.Smält margarinet,rör i mjölet och späd med grädde och mjölk.Koka upp och låt stuvningen sjuda ett par minuter.Smaka av med salt och kryddorna.Lägg i räkorna och dra kastrullen från plattan. Lägg stuvningen över riset.
  4. Gröp ur brödet och strö smulorna över gratängen.Smulorna behöver inte vara allt för små. Häll det smälta smöret över.
  5. Gratinera längst ned i ugnen 225 grader ugnsvärme ca 15 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anen 10 november 2012

    Tack för det spännande och mycket goda receptet! Detta får jag lägga bland favoritrecept säger familjen. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.