- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Krämig och smakrik räksås med dill.
Instruktioner
- Hacka löken. Smält smöret tills det tystnat, tag kastrullen av värmen.
- Rör ut vetemjölet med en träsked och tillsätt hälften av mjölken under kraftig rörnig.
- Tillsätt resten av mjölken, vispa kraftigt.
- Häll i grädden, dillen, salta, peppra och låt koka upp under regelbunden omrörning.
- Under tiden såsen kokar upp, fräs löken tillsammans med räkorna samt det vatten som tinat med räkorna.
- Tillsätt fiskfonden, ingefäran, salt och peppra.
- Låt stå och rör om då och då medan den andra såsen kokar upp.
- När dillsåsen kokat upp och kokat någon minut, häll i räksåsen och blanda.
- Smaka av med salt, peppar och ev. dill.
- Servera till pasta.
Publicerat den
29 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar