Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig räksås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Krämig och smakrik räksås med dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken. Smält smöret tills det tystnat, tag kastrullen av värmen.
  2. Rör ut vetemjölet med en träsked och tillsätt hälften av mjölken under kraftig rörnig.
  3. Tillsätt resten av mjölken, vispa kraftigt.
  4. Häll i grädden, dillen, salta, peppra och låt koka upp under regelbunden omrörning.
  5. Under tiden såsen kokar upp, fräs löken tillsammans med räkorna samt det vatten som tinat med räkorna.
  6. Tillsätt fiskfonden, ingefäran, salt och peppra.
  7. Låt stå och rör om då och då medan den andra såsen kokar upp.
  8. När dillsåsen kokat upp och kokat någon minut, häll i räksåsen och blanda.
  9. Smaka av med salt, peppar och ev. dill.
  10. Servera till pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.