Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig risotto med vitt vin, parmesan & basilika

(6 kommentarer)  
Krämig risotto med vitt vin, parmesan & basilika Krämig risotto med vitt vin, parmesan & basilika Krämig risotto med vitt vin, parmesan & basilika
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En del passande och rörande men så får man också en underbart krämig risotto med läcker smak av parmesan och basilika. Risotton är god att servera till kyckling eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och låt löken svetta i olja och smör. Rör ned riset och låt riskornen få en glasig hinna och löken bli transparent. Koka upp buljongen i en kastrull bredvid.
  2. Slå sedan på vin och låt det koka in. Slå på lite av den kokande buljongen. Rör om och slå på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Det tar ungefär 20-30 minuter. Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Dra kastrullen från plattan, när riset är härligt krämigt.
  3. Tvätta citronen väl och raspa det yttersta gula på citronen och rör ner i risotton med lite av saften. Vänd ned smör, ost och basilika. Rör ut så att osten smälter och smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt risotton vila 8 minuter.
  4. Toppa med hyvlad parmesan och garnera med basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • __doris__ 10 mars 2008

    En av mina egna absoluta favoriter. Ett litet tips är att smaksätta med saffran och blanda i räkor/kräftstjärtar och äta som en egen rätt. En garanterad favorit!

  • Sundins 29 november 2008

    Ett fantastiskt gott recept jag kommer att laga fler gånger.

  • kantomen 20 september 2010

    Blev riktigt gott!

  • Anna-Sara 8 november 2010

    Verkligen gott! Blev väldigt uppskattat av gästerna!

  • milla-76 10 november 2010

    Jättegod risotto! Provar dock med mindre citron nästa gång. Kommer göras fler gånger.

  • gertluddpowwel 4 oktober 2014

    En helt okej risotto men jag har smakat bättre. Rekommenderar att ta lite mindre citronskal. En 3a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.