En del passande och rörande men så får man också en underbart krämig risotto med läcker smak av parmesan och basilika.
Risotton är god att servera till kyckling eller fisk.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och låt löken svetta i olja och smör.
Rör ned riset och låt riskornen få en glasig hinna och löken bli transparent.
Koka upp buljongen i en kastrull bredvid.
- Slå sedan på vin och låt det koka in. Slå på lite av den kokande buljongen. Rör om och slå på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Det tar ungefär 20-30 minuter. Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Dra kastrullen från plattan, när riset är härligt krämigt.
- Tvätta citronen väl och raspa det yttersta gula på citronen och rör ner i risotton med lite av saften. Vänd ned smör, ost och basilika. Rör ut så att osten smälter och smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt risotton vila 8 minuter.
- Toppa med hyvlad parmesan och garnera med basilikablad.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En av mina egna absoluta favoriter. Ett litet tips är att smaksätta med saffran och blanda i räkor/kräftstjärtar och äta som en egen rätt. En garanterad favorit!
Ett fantastiskt gott recept jag kommer att laga fler gånger.
Blev riktigt gott!
Verkligen gott! Blev väldigt uppskattat av gästerna!
Jättegod risotto! Provar dock med mindre citron nästa gång. Kommer göras fler gånger.
En helt okej risotto men jag har smakat bättre. Rekommenderar att ta lite mindre citronskal. En 3a!