Soppan får extra krydda av ansjovisen.
Instruktioner
- Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar.
Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar.
Koka upp buljongen i en kastrull.
Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka.
Häll av och spara buljongen.
- Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4-5 dl av buljongen.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare.
Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.
- Servera med cottage cheese och grovt bröd.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort denna många gånger. Kanon god o ansjovisen ger en fin sälta.
Jättegod soppa! Krämig och mättande. Bra höstsoppa.
Lättlagad och god soppa. Kommer att göra den flera gånger. Tog i all buljongen för att få den konsistens jag ville ha, samt lite mera ansjovis. Till och med sonen som inte äter någon form av sill åt med stor aptit.