Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig rotfruktssoppa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppan får extra krydda av ansjovisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen.
  2. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4-5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.
  3. Servera med cottage cheese och grovt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • NewDown 30 oktober 2008

    Har gjort denna många gånger. Kanon god o ansjovisen ger en fin sälta.

  • Receptglad 4 november 2013

    Jättegod soppa! Krämig och mättande. Bra höstsoppa.

  • Krutor 19 oktober 2014

    Lättlagad och god soppa. Kommer att göra den flera gånger. Tog i all buljongen för att få den konsistens jag ville ha, samt lite mera ansjovis. Till och med sonen som inte äter någon form av sill åt med stor aptit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.