Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig rotfruktssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengod och härlig soppa. Serveras med fördel till lunch med lite bröd till... Bjud gärna - Olivbröd med timjan - till denna soppa, som finns bland mina recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen, palsternackorna, selleri och två av morötterna. Skölj och skär purjolöken i slantar. (Spara några strimlor av purjolöken till dekoration).
  2. Lägg alla grönskerna i en kastrull och tillsätt vatten och fond. Pressa i vitlöken och koka grönskerna mjuka.
  3. Skala den tredje moroten och strimla den tunt, lägg i iskallt vatten så strimlorna blir krispiga.
  4. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar. Häll upp i tallrikar, toppa med morotsstrimlorna och några tunna strimlor purjolök

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annettenn 6 januari 2010

    Jättegod! Alla tyckte att den var toppen, och åt mer än en portion. Jag tillsatte förstekta korvslantar för att göra den mer tilltalande för barnen, men det hade jag inte behövt.. -Full pott! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.