Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig saffransrisotto med räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mums! å med ett glas vitt, Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2007 (nr 22424) från Italien för 59:- blev det megamums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och fond till en buljong. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 1–2 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja.
  2. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa 1 minut. Sänk värmen, tillsätt vinet under omrörning och låt det koka in.
  3. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Tillsätt ev mer buljong om den blir stabbig. ' Skär sockerärterna på mitten. Ge dem ett snabbt uppkok. Kyl under rinnande kallt vatten.
  4. Riv parmesanen. Rör ner den och citronjuicen. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sockerärterna och räkorna. Låt allt bli varmt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annry089 5 april 2009

    Krämigt, smarrigt! Fast jag tyckte att det var lite lite räkor i för att vara lagom till 4 personer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.