- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mums! å med ett glas vitt, Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2007 (nr 22424) från Italien för 59:- blev det megamums!
Instruktioner
- Koka upp vatten och fond till en buljong.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 1–2 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja.
- Tillsätt ris och saffran och låt fräsa 1 minut. Sänk värmen, tillsätt vinet under omrörning och låt det koka in.
- Rör ner lite av buljongen i omgångar. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Tillsätt ev mer buljong om den blir stabbig.
'
Skär sockerärterna på mitten. Ge dem ett snabbt uppkok. Kyl under rinnande kallt vatten.
- Riv parmesanen. Rör ner den och citronjuicen. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Vänd ner sockerärterna och räkorna. Låt allt bli varmt.
Publicerat den
21 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Krämigt, smarrigt! Fast jag tyckte att det var lite lite räkor i för att vara lagom till 4 personer.