- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkelt, snabbt, gott och det sköter sig självt. Det är viktigt att man får med sig riktigt rökt alspåns skinka eller fläsk från närmaste rökeri som ger den där godare tuffare röksmaken i såsen, eller nån motsvarande rökarom som droppas i.
Instruktioner
- Häll i vattnet i en stor rostfri kokkastrull. Klipp ner skinkan i små bitar. Lägg i kycklingen, sprid soja över och krydda jämt med curry och paprika. Ställ in i ugn under lock på 200 grader i ca en timme tills det är klart. Ta ut och häll över kycklingskyn i en annan kastrull och tillsätt smör, ost och pulversåsen och koka upp. Rör om och späd sen med mjölk tills rätt såskonsistens uppstår och puttra 2 min.
- Rensa kycklingen från benen och lägg bitarna i såsen som en gryta. Servera med potatis, lingonsylt och rödvinbärsgelé eller med ris eller pasta, eventuellt med ketchup och en sallad.
Publicerat den
21 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar