Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig sockerärtssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den lena och välsmakande soppan döljer sig ett läckert smakmöte mellan sockerärta och körvel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär sockerärterna i grova bitar, spara några till serveringen.
  2. Hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärter, vin, vatten och buljongtärningar. Koka under lock ca 5 min eller tills sockerärterna precis har mjuknat. Tillsätt körvel. Mixa soppan slät i omgångar och häll tillbaka i kastrullen. Smaksätt med peppar. Tillsätt grädden och värm soppan.
  3. Servera med en klick gräddfil och toppa med finstrimlade sockerärter.
  4. Tips! Lägg gärna i citronsaft och parmesanost för att förhöja smaken på soppan.
  5. Gott med en smörgås till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lazzzzz0 9 januari 2009

    Vilken förrätt. Sockerärtor kan man äta hela dan. Okej lite överdrift. Men denna soppa var god. Har bara ätit en enda godare i mitt liv. Du som kan detta kanske har hört talas om den eller kan göra den. Lite som jag uppfattade det: Potatissoppa lätt grön! Kanske färgad med mixad spenat? (Hoppas det inte var solanium).I mitten isterband utan skinn. Mellan korv o soppa en klar gul gelé med smak av citron. En liten grön kvist låg över alltsammans.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.