I den lena och välsmakande soppan döljer sig ett läckert smakmöte mellan sockerärta och körvel.
Instruktioner
- Ansa och skär sockerärterna i grova bitar, spara några till serveringen.
- Hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull.
Tillsätt sockerärter, vin, vatten och buljongtärningar.
Koka under lock ca 5 min eller tills sockerärterna precis har mjuknat. Tillsätt körvel.
Mixa soppan slät i omgångar och häll tillbaka i kastrullen. Smaksätt med peppar. Tillsätt grädden och värm soppan.
- Servera med en klick gräddfil och toppa med finstrimlade sockerärter.
- Tips!
Lägg gärna i citronsaft och parmesanost för att förhöja smaken på soppan.
- Gott med en smörgås till.
Publicerat den
5 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken förrätt. Sockerärtor kan man äta hela dan. Okej lite överdrift. Men denna soppa var god. Har bara ätit en enda godare i mitt liv. Du som kan detta kanske har hört talas om den eller kan göra den. Lite som jag uppfattade det: Potatissoppa lätt grön! Kanske färgad med mixad spenat? (Hoppas det inte var solanium).I mitten isterband utan skinn. Mellan korv o soppa en klar gul gelé med smak av citron. En liten grön kvist låg över alltsammans.