Spaghetti och spenat i en krämig champinjonsås som är perfekt gratinerad med ost.
Instruktioner
- Lägg spaghettin i kokande vatten och koka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning. Finhacka löken och skiva champinjonerna fint. Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp oljan på medelvärme i en stor kastrull. Lägg i löken. Fräs cirka 3 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare 3 minuter.
- Rör ner mjölet och fräs några sekunder och rör sedan ner mjölken, lite i taget. Sänk värmen och koka upp under omrörning tills såsen är jämn. Rör ner färskost och senap. Smaka av med nymald svartpeppar.
- Låt spaghettin rinna av och blanda ner den i såsen tillsammans med spenaten. Vänd tills allt är väl blandat. För över blandningen i en grund ugnsfast form. Blanda ost och valnötter i en liten skål och strö blandningen över gratängen. Ugnsbaka cirka 20 minuter tills gratängen är gyllene och puttrar.
Publicerat den
21 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och lättgjord vardagsmat.