Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig spaghettigratäng med spenat och champinjonsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spaghetti och spenat i en krämig champinjonsås som är perfekt gratinerad med ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg spaghettin i kokande vatten och koka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning. Finhacka löken och skiva champinjonerna fint. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor kastrull. Lägg i löken. Fräs cirka 3 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare 3 minuter.
  3. Rör ner mjölet och fräs några sekunder och rör sedan ner mjölken, lite i taget. Sänk värmen och koka upp under omrörning tills såsen är jämn. Rör ner färskost och senap. Smaka av med nymald svartpeppar.
  4. Låt spaghettin rinna av och blanda ner den i såsen tillsammans med spenaten. Vänd tills allt är väl blandat. För över blandningen i en grund ugnsfast form. Blanda ost och valnötter i en liten skål och strö blandningen över gratängen. Ugnsbaka cirka 20 minuter tills gratängen är gyllene och puttrar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saxa 9 oktober 2010

    God och lättgjord vardagsmat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.