Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig stroganoff av fläskfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god med färsk pasta till. Min nya favoritpastarätt. Dessutom enkelt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i tunna strimlor. Skala, halvera och skiva löken. Ansa och strimla paprikorna. Ansa och skiva champinjonerna.
  2. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt den strimlade fläskfilén och bryn under omrörning i ca 5 minuter. Lägg upp köttet på ett fat.
  3. Bryn lök, paprika, champinjoner, senapspulver och svartpeppar. Fräs under omrörning tills grönsakerna blivit mjuka, ca 5 minuter.
  4. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Låt den rinna av och håll den varm.
  5. Tillsätt buljongen, sjud upp och låt sjuda tills blandningen har reducerats, ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ner kött, ärter, crème fraiche och tomatpuré. Låt alltsammans suda tills det är genomvarmt, ca 3 min.
  6. Lägg upp pastan på tallrikar, portionera upp stroganoffen och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • catlover 12 oktober 2009

    Tack för ett jättegott recept, kommer att tillagas många gånger.

  • evachevy 1 juni 2010

    (2ª försöket att skicka dig denna kommentar) Tack Queenie! Hade inte kyclingbuljong, sá jag tog köttbuljong istället, men det blev SUPER! Bästa stroganoff jag gjort.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.