Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig tomat- och basilikasoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Smaka den här mustiga och värmande tomatsoppan - en gammal favorit som kommer att älskas på nytt. 95 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och tärna moroten fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket och morotstärningarna under omrörning i två minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, tomatpuré och honung. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Koka upp, lägg på locket till hälften och låt sjuda cirka 20 minuter tills grönsakerna blivit mjuka.
  3. Tillsätt den hackade basilikan i tomatblandningen och mixa sedan ordentligt i en mixer eller matberedare.
  4. Passera soppan genom en sil. Skölj kastrullen och häll sedan tillbaka soppan.
  5. Rör ner matlagningsgrädden och hetta upp. Smaka av med salt. Häll upp i fyra djupa tallrikar och garnera med basilikablad och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.