- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Smaka den här mustiga och värmande tomatsoppan - en gammal favorit som kommer att älskas på nytt.
95 kcal/portion
Instruktioner
- Hacka löken och tärna moroten fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket och morotstärningarna under omrörning i två minuter.
- Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, tomatpuré och honung. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Koka upp, lägg på locket till hälften och låt sjuda cirka 20 minuter tills grönsakerna blivit mjuka.
- Tillsätt den hackade basilikan i tomatblandningen och mixa sedan ordentligt i en mixer eller matberedare.
- Passera soppan genom en sil. Skölj kastrullen och häll sedan tillbaka soppan.
- Rör ner matlagningsgrädden och hetta upp. Smaka av med salt. Häll upp i fyra djupa tallrikar och garnera med basilikablad och nymald svartpeppar.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar