Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb pizza. Denna pizza är lite utöver den klassiska, där tomatsåsen är utbytt mot ricotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Rostad majs- och gurksallad: Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
  3. Tortillapizza: Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston. Dra några varv med pepparkvarnen.
  4. Grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 minuter. Ringla över god olivolja och strö på lite strimlad basilika och servera med den rostade majs- och gurksalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.