Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb pizza. Denna pizza är lite utöver den klassiska, där tomatsåsen är utbytt mot ricotta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Rostad majs- och gurksallad:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
- Tortillapizza:
Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston. Dra några varv med pepparkvarnen.
- Grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 minuter. Ringla över god olivolja och strö på lite strimlad basilika och servera med den rostade majs- och gurksalladen.
Publicerat den
11 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar