Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig vaniljdessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna krämiga dessert är smaksatt med vaniljstänger och apelsin. Är du ute efter nåt riktigt gott så laga denna vaniljdessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna på längden och lägg ner dem i mjölken. Hetta upp mjölken men låt den inte koka. Skrapa ur de svarta vaniljfröna ur stängerna och blanda ner dem i mjölken. Tillsätt en nypa salt.
  2. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggulorna och sockret poröst. Blanda mjöl och potatismjöl och sikta ner mjölblandningen i äggulesmeten.
  3. Rör ner den heta mjölken i ägguleblandningen under ständig omrörning. Låt blandningen sjuda upp under omrörning tills krämen har tjocknat. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och rör om tills krämen svalnar.
  4. Skölj och borsta apelsinen. Riv skalet fint. Halvera apelsinen och pressa den ena halvan. Blanda ner apelsinskalet och 1 msk färskpressad apelsinsaft i krämen.
  5. Vispa äggvitorna och grädden hårt var för sig. Vänd först ner äggvitorna och sedan grädden i krämen. Fyll portionsformarna med kräm och kyl dem fram till serveringen. Garnera ev med riven choklad och ett körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.