Denna krämiga dessert är smaksatt med vaniljstänger och apelsin. Är du ute efter nåt riktigt gott så laga denna vaniljdessert.
Instruktioner
- Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna på längden och lägg ner dem i mjölken. Hetta upp mjölken men låt den inte koka. Skrapa ur de svarta vaniljfröna ur stängerna och blanda ner dem i mjölken. Tillsätt en nypa salt.
- Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggulorna och sockret poröst. Blanda mjöl och potatismjöl och sikta ner mjölblandningen i äggulesmeten.
- Rör ner den heta mjölken i ägguleblandningen under ständig omrörning. Låt blandningen sjuda upp under omrörning tills krämen har tjocknat. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och rör om tills krämen svalnar.
- Skölj och borsta apelsinen. Riv skalet fint. Halvera apelsinen och pressa den ena halvan. Blanda ner apelsinskalet och 1 msk färskpressad apelsinsaft i krämen.
- Vispa äggvitorna och grädden hårt var för sig. Vänd först ner äggvitorna och sedan grädden i krämen. Fyll portionsformarna med kräm och kyl dem fram till serveringen. Garnera ev med riven choklad och ett körsbär.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar