- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smakrik och mustig lasagne som passar såväl till vardags som till fest. Vill man variera receptet kan man byta ut keso mot fetaost eller tillsätta svarta oliver i såsen.
Instruktioner
- Hacka lök, vitlök och chili. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar. Fräs lök och morötter i olja cirka 5 minuter.
- Tillsätt squash, krossade tomater, crème fraiche och kryddor. (EJ basilikan). Smaka av med chili, svartpeppar och salt (men tänk på att om du använder fetaost så är den redan lite salt).
- Låt alltsammans puttra i 10 minuter och tillsätt sedan basilikan.
- Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten och börja bygga upp lasagnen. Börja med sås och varva sedan med lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och keson, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och keson, lasagneplattor, sås och sist den rivna osten.
- Grädda 30 minuter i 225º.
Publicerat den
21 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott! Dock använde jag färsk spenat, funkade hur bra som helst :)
Helt ok lasagne! :)
Mycket god lasagne och väldigt lätt att göra! Jag valde dock att riva både morötter och squash för att få en konsistens mer lik köttfärs! Serverade med grönsallad och en minibaguette.