Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig vegetarisk lasagne

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakrik och mustig lasagne som passar såväl till vardags som till fest. Vill man variera receptet kan man byta ut keso mot fetaost eller tillsätta svarta oliver i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök, vitlök och chili. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar. Fräs lök och morötter i olja cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt squash, krossade tomater, crème fraiche och kryddor. (EJ basilikan). Smaka av med chili, svartpeppar och salt (men tänk på att om du använder fetaost så är den redan lite salt).
  3. Låt alltsammans puttra i 10 minuter och tillsätt sedan basilikan.
  4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten och börja bygga upp lasagnen. Börja med sås och varva sedan med lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och keson, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och keson, lasagneplattor, sås och sist den rivna osten.
  5. Grädda 30 minuter i 225º.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jhaggstrom 23 juni 2011

    Supergott! Dock använde jag färsk spenat, funkade hur bra som helst :)

  • Biinii 10 oktober 2012

    Helt ok lasagne! :)

  • fairy11 14 december 2013

    Mycket god lasagne och väldigt lätt att göra! Jag valde dock att riva både morötter och squash för att få en konsistens mer lik köttfärs! Serverade med grönsallad och en minibaguette.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.