Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämiga Chokladbakelser

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut

.Näringsvärde/bakelse: 2109kj/504kcal, Protein 6 g, Kolhydrater 38 g (sockerater 19 g), Fett 37 g ( mättat fett 20 g), Fibrer 1 g, Natrium 0.3 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg digestivekexen i en plastpåse och använd en kavel för att krossa kexen till smulor eller använd en matberedare. Smält 25 g av smöret i en stor panna och blanda ner kexsmulorna. Pressa ut smulblandningeni 8 små pajformar. ca 6 cm i diameter. Kyl 15 min.
  2. Riv lite choklad och ställ åt sidan för garnering. Lägg resten av chokladen i en värmesäker skål, sätt skålen i en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen smälta. Rör ner resten av smöret till en jämn kräm. Ta bort skålen från värmen och rör snabbt ner grädden. Blanda krämen tills den är slät och häll i formarna. Ställ formarna i kylen och låt stå 2 tim tills krämen blivit fast.
  3. Ta ut bakelserna ur formarna när dom ska serveras. Lägg upp på tallrikar. Spritsa grädde och strö över riven choklad som dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sannis87 15 oktober 2009

    Har en liten fråga bara.... =) Måste man ha 8st små pajformer eller kan man lösa det på annat sätt om man t.ex. har fyra stycken!?

  • chokladtryffel 16 oktober 2009

    Det går kanske att göra dom i 2 omgångar.

  • kakan9 25 oktober 2009

    Kanongoda, men jag fick använda mer än 25 gr för att få ihop kexsmulorna. Använde nog nästa hälften av smöret. Men tog mindre smör i chokladsmeten i stället och det fungerade lika bra. Hade inga småpajformar så jag gjorde dem i min muffinsform i stället. Fick hela 12 stycken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.