Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämiga citronrutor

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smaskiga, fräscha citronbakelser. Passar vid alla tillfällen!

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 20 x 20 cm, med aluminium folie. Skär smöret i bitar och smält det långsamt i en kastrull över svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör sedan i vetemjöl och salt. Täck bakformens botten med degen. Grädda i 30 minuter tills den är gyllene. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 150 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Vispa i ägg och rör ner lemoncurd. När kakbottnen är färdiggräddad, breds krämen på i ett tjockt och jämnt lager. Grädda ytterligare 20 minuter, eller tills krämen är fast. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Lyft över kakan i folien till en skärbräda och skär den i bitar. Förvaras i en lufttät burk upp till 3 dagar. Pudra gärna med florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.