Dessa friterade kroketter är ett ypperligt sätt att förädla julskinkan på.
– I stort sett alla som får smaka på dem frågar efter receptet, säger VM-kocken och matinspiratören Niklas Edgren.
Instruktioner
- Plocka isär skinkan i strimlor.
- Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret, tillsätta mjölet och röra runt. Tillsätt därefter mjölken och vispa intensivt så inga klumpar bildas.
- Smaksätt bechamelsåsen med senap, vinäger, salt och peppar, såsen ska vara riktigt tjock.
- Blanda samman skinkan med såsen och låt kallna ordentligt i kyl.
- Vispa äggen med senapen i bunke 1.
- Häll upp mjölet i bunke 2 och pankon i bunke 3.
- Forma köttsmeten till små runda bollar.
- Dubbelpanera bollarna i ordningen mjöl, ägg och panko.
- Fritera bollarna i 180 gradig olja tills de är gyllenbruna.
- Njut av era varma krämiga julskinkskroketter.
Publicerat den
17 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar