Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämiga räkor med pilaffris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är den perfekta avslutningen på veckan! Njut av denna färgglada rätt med ett glas vitt vin på fredagskvällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered riset: Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt curryn. Låt fräsa ca 30 sekunder och tillsätt sedan riset. Fräs en minut. Koka enligt paketets anvisningar.
  2. Förbered auberginen. Dela den på längden och strö rikligt med salt på snittytan. Låt dra. Saltet drar ur vätska och bitterämnen. Torka av allt salt och all vätska. Skala och hacka den gula löken fint. Kärna ur squashen och skär den i 2 cm stora kuber. Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Torka av saltet på auberginen och skär den i 2 cm stora kuber.
  3. Smält matfettet i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt lök, squash, aubergine, paprika och vitlök. Fräs under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Häll över grädde och vitt vin, sjud upp och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt räkorna och låt dem precis bli genomvarma. Färga riset med gurkmeja. Portionera upp rätten med riset i mitten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lis67 28 mars 2008

    Familjen slickade grytan!! Mums helt enkelt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.