Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kraschade potatisar

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Crash Hot Potatoes, eller kraschade potatisar som rätten heter på svenska. Receptet kommer ursprungligen från den australiensisk matskribenten Jill Duiplex. kanske är det perfeka sättet att laga potatis? Det är iaf garanterat ett roligare tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Häll olivolja på en plåt. Rulla runt potatisen lite i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt så att de blir en dryg cm tjocka. Bli inte nervös det ska se ut som en olycka. Pensla potatisen med oljan från plåten och salta lätt. Baka tills potatisarna bli gyllene, cirka 20 minuter. Strö över hackad färsk rosmarin. Fortsätt baka ca 10 minuter tills potatisarna har fått bra med färg.
  2. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Heisjo 8 januari 2011

    Sååå ljuvligt gott. Blev klart imponerad av hur saftigt och knaprigt det blev. Åt det tillsammans med lövbiff och vitlökssmör. Kommer hamna många fler gånger på matbordet här hemma:-))

  • BarbroNelson 16 mars 2012

    Mums....:) Lilltjejen åt tre portioner så idag är man utan matlåda...:)

  • julisten 5 april 2012

    Här kommer bilden....mums!

  • Miaria 5 augusti 2012

    Ja nu har vi ätit dessa goda. Och det var nog det godaste jag har ätit. Min man, som är en potatisälskare, sa att det här måste du göra varje gg. Det är inget dåligt betyg dé. Hälsningar Miaria

  • Miaria 5 augusti 2012

    Det här var bland det godaste jag ätit i potatisväg. Min man, som är en potatisälskare, sa "det här måste du göra varje gg". Det är inget dåligt betyg dé. Hälsningar Miaria

  • tomisi 6 januari 2013

    Ny favorit här hemma, alla älskade potatisen.

  • rosatalo 7 mars 2013

    Låter jättrgott och jag älskar formuleringen " ska se ut som en olycka". Det borde gälla alla recept!

  • vrccmember 10 mars 2013

    RIKTIGT GÖTT! Men en timma tycker vi är lagom då blir potatis lite knaprig i kanterna, MUMS, en ofta återkommande rätt hos oss. Tack för detta recept.

  • soipar 24 mars 2013

    Supergott, är ingen potatisälskare.Men detta var utöver det vanliga.Kryddar med olika kryddor och en ny potatisrätt.

  • soipar 24 mars 2013

    Supergott, är ingen potatisälskare.Men detta var utöver det vanliga.Kryddar med olika kryddor och en ny potatisrätt.

  • beca 30 augusti 2013

    Hej, Ska potatisen vara rå el kokt, innan man "krachar" den? Mvh

  • cuddly96 2 april 2014

    Super gott, jag la en klick aromsmör i var potatis till servering..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.