Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreoliska heta räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En räkrätt som det hettar till om . Man kan bränna av räkorna med konjak, men det är inte nödvändigt, rätten blir iallafall mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa räkorna , skär ned purjolök, strimla paprikan. Fräs purjo, paprika och vitlöken i smör några minuter. Lägg upp det på ett fat .
  2. Fräs räkorna mycket snabbt tillsammans med chilipeppar och svartpeppar, vill man bränna av med konjak, häll då över konjak och tänd på OBS! Köksfläkten måste vara avstängd. När lågorna brunnit ut , tillsätt grönsaksfräset och späd med grädde.
  3. Smaka av med chilisås, tabascosås och salt. Det ska hetta till om såsen
  4. Servera med kokt ris, citronklyftor och gurkstavar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.