Denna färgglada rätt med en trängsel av fläskfilé, räkor, korv och paprika är en välkomponerad och smakrik måltid.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hetta upp oljan i en fettsnål stekgryta. Tillsätt löken och pressa ner vitlöken. Fräs 4 minuter eller tills löken har mjuknat. Skär filén i tärningar, 2x2 cm. Lägg filén i grytan och strö över paprikapulver. Fräs 3 minuter under omrörning.
- Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Lägg ner paprikastrimlorna i grytan. Låt paprikan koka tills den är mjuk, ca 4 minuter.
- Skölj riset. Skiva korven. Tillsätt ris, korv, tomatkross, buljong och några stänk tabasco i grytan. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda under regelbunden omrörning tills fläskfilén är färdig och vätskan har kokat in, ca 20 minuter.
- Skala räkorna och lägg dem i grytan. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka tills räkorna är varma, ca 2 minuter. Strö över hackad persilja och servera genast.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar