Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna färgglada rätt med en trängsel av fläskfilé, räkor, korv och paprika är en välkomponerad och smakrik måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hetta upp oljan i en fettsnål stekgryta. Tillsätt löken och pressa ner vitlöken. Fräs 4 minuter eller tills löken har mjuknat. Skär filén i tärningar, 2x2 cm. Lägg filén i grytan och strö över paprikapulver. Fräs 3 minuter under omrörning.
  2. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Lägg ner paprikastrimlorna i grytan. Låt paprikan koka tills den är mjuk, ca 4 minuter.
  3. Skölj riset. Skiva korven. Tillsätt ris, korv, tomatkross, buljong och några stänk tabasco i grytan. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda under regelbunden omrörning tills fläskfilén är färdig och vätskan har kokat in, ca 20 minuter.
  4. Skala räkorna och lägg dem i grytan. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka tills räkorna är varma, ca 2 minuter. Strö över hackad persilja och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.