Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk gumbogryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag älskar olika sorters grytor med allehanda innehåll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort stjälken från äggplantan och skär i 1 cm tärningar och lägg i ett durkslag. Salta med 2 teskedar salt och låt stå i 30 min. Skölj under kallt vatten och låt det rinna av.
  2. Värm olivolja i en gryta. Lägg i äggplanta, lök, pepparfrukt och vitlök och stek på låg värme i ca. 5 minuter, rör hela tiden. Rör i paprika och chilipulver och låt det koka försiktigt i 2 minuter.
  3. Rensa bort stjälkänden från okran. Skär okra i i fyra delar.
  4. Tillsätt okra, majs, hönsbuljong och tomaterna i grytan. Dela tomaterna med en sked. Rör i riset täck och sjud på låg värme i 25 minuter eller tills riset och grönsakerna är mjuka.
  5. Rör i räkorna när det är nästan klart och värm dem i ca. 5 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar och garnera med dillkvistar om ni vill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • klyban 26 november 2010

    Tänk vad du skulle gilla en riktig gumbo om du prövade en sådan ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.