Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk jambalaya

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det kreolska köket i New Orleans är världsberömt, här kommer ett smakprov.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär paprikan i strimlor och squashen i skivor. Fräs lök och grönsaker i matfett. Tillsätt riset och rör om. Häll på vatten, krossade tomater, buljongtärning och salt. Koka under lock ca 20 minuter. Smaksätt med tabasco och mera salt om det behövs. Skala räkorna. Ta bort skinnet på kycklingen. Bena ur den och skär köttet i mindre bitar. Skär skinkan i strimlor. Blanda ner räkor, kyckling och skinka i riset. Låt alltsammans bli varmt. Lägg upp på fat och garnera med citronskivor. Servera med vitt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.