Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk rulle

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Har jag nämnt att jag tycker mycket, mycket om rulltårta? Inte? Då säger jag det nu. Och den här rullen är litet ovanlig med sin fyllning av banan, citron och sprit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka valnötskärnorna fint. Dela äggen i gulor och vitor. Häll vitorna i en stor, torr, ren skål och tillsätt det kalla vattnet. Vispa till fast, hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret matskedsvis och fortsätt vispa. Smeten ska bli fast och "tät".
  2. Vispa sönder äggulorna och vispa försiktigt ned dem i äggsmeten. Vänd i mjöl och valnötskärnor. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med smort bakplåtspapper.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200° ca 10 minuter. Den ska ha en fast yta. Vänd den på ett sockrat papper och dra bort bakplåtspapperet. Rulla in kakan i det sockrade papperet och låt den kallna.
  4. Skala och mosa bananerna till fyllningen. Pressa över citronsaft. Vispa grädden till hårt skum. Blanda hälften av grädden med de mosade bananerna och smaksätt ev med rom eller arraksarom. Sockra efter smak.
  5. Vik försiktigt ut kakbottnen ur papperet. Bred på banangrädden och rulla ihop kakan på nytt, utan papper, från långsidan. Lägg upp rullen på serveringsfat med skarven nedåt.
  6. Garnera med resten av grädden spritsad i små rosor och med en valnötskärna i mitten av varje ros.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.