Tre sorters melon gör denna paj från det kreolska köket till en fantastisk symfoni av både smak och färg. Serverad med grädde eller glass blir baklyckan nära nog total!
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, råsocker, matfett och kryddor, gärna i en matberedare.
- Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna.
- Gör fyllningen. Mät upp saften från limefrukten och späd den med vatten till 3 dl.
- Blanda limesaft, råsocker och maizena i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt krämen kallna och rör sedan ner limeskalet.
- Skala, kärna ur och skär melonerna i små tärningar. Blanda ner melontärningarna i limekrämen.
- Häll limekrämen i pajskalet. Garnera med myntablad. Servera pajen genast, gärna med lite lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar