Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolskans melonpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tre sorters melon gör denna paj från det kreolska köket till en fantastisk symfoni av både smak och färg. Serverad med grädde eller glass blir baklyckan nära nog total!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, råsocker, matfett och kryddor, gärna i en matberedare.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna.
  3. Gör fyllningen. Mät upp saften från limefrukten och späd den med vatten till 3 dl.
  4. Blanda limesaft, råsocker och maizena i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt krämen kallna och rör sedan ner limeskalet.
  5. Skala, kärna ur och skär melonerna i små tärningar. Blanda ner melontärningarna i limekrämen.
  6. Häll limekrämen i pajskalet. Garnera med myntablad. Servera pajen genast, gärna med lite lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.