Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolskans söndagsgryta (en 70-tals-klassiker)

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuv 70-tals-nostalgi

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kabanosser-skivorna knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på en bit hushållspapper innan du lägger över skivorna i en gryta. Diska ur stekpannan.
  2. Salta och peppra den skivade fläskfilén och stek dem gyllenbruna i pannan. Lägg dem i grytan tillsammans med korven.
  3. Pudra över mjölet och tillsätt creme fraîche och grädde. Rör om. Tillsätt övriga ingredienserna samt timjan och dragon.
  4. Låt grytan puttra sakta i 10 minuter
  5. Smaka av och krydda ev. med mer salt, peppar, dragon och timjan.
  6. Garnera gärna med färsk timjan och servera med pressad potatis och blandad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • zizzi08 18 februari 2008

    super gott

  • Wombat04 9 mars 2008

    Den här grytan var med i allra första numret av Allt om Mat 1970, om jag inte missminner mig. Då var jag sex år gammal men hade ändå en ganska klar uppfattning om vad god mat var. Ändå dröjde det alldeles för länge innan jag gjorde grytan själv, men JÖSSES vad den är god! Särskilt när det är kallt och rått ute, då värmer grytan ända ned i tårna ...

  • systeryster 21 oktober 2008

    Detta måste vara ursrunget till en maträtt jag plankat och gjort utefter vad mina egna smaklökar lyckades identifiera.Tyvärr föll då det mesta av kryddningen bort så jag ska testa hur det blir med dragon, timjan och ättiksgurka för det hade jag helt missat, men det blev gott ändå.

  • Forsen 19 mars 2011

    Gott! Tar nog lite mera korv nästa gång för extra en "kick".

  • The_mama97mia 6 februari 2012

    Utgick från ditt recept här idag, hade fläskkotlett/ytterfilé, salsicchia, och fick helt enkelt ha syltlök, oliver o gurka vid sidan av, vet att det stöter på protester annars. Smög i en sked kapris. Det syns ju inte lika mkt... Så himla gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.