Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolskt ris från Louisiana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en skål av detta färgglada och smakrika ris och du har ett annorlunda och perfekt tillbehör till den grillade kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken, tärna paprikan fint och pressa vitlöken. Blanda kycklingbuljong, passerade tomater, lök, paprika, vitlök, timjan och svartpeppar i en 2-liters kastrull. Blanda samman ordentligt.
  2. Skölj riset noga under rinnande vatten.
  3. Ge blandningen ett uppkok på medelvärme, rör i det sköljda riset och sänk värmen.
  4. Lägg på locket och låt småkoka tills riset är mjukt, ca 20 minuter. Ta grytan från värmen och "fluffa" upp riset med en gaffel. Häll upp riset i portionsskålar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.