Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krikonmarmelad med kanel

 
Skriv ut

För dig som har ett gammalt krikonträd i trädgården

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka krikon, socker, kanel och citronsaft på svag värme. Skumma av under kokningen. Under tiden sköljer du mindre burkar i natriumbensoatspetsat vatten så de blir rena och sterila.
  2. Gör ett marmeladprov. Häll upp en sked marmelad på en kall tallrik. Låt stå kallt en liten stund och dra sedan med skeden genom marmeladen. Om kanterna stannar och inte rinner ihop är marmeladen klar.
  3. Ta marmeladen från värmen och rör i natriumbensoaten. Häll upp på burkar och förslut ordentligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.