Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krimskrams-kotletter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mamma gjorde detta ofta när jag var liten, jag kan fortfarande känna suget efter det ibland. Orginalet heter inte Krimskrams-kotletter, utan Festkotlett, men jag sa alltid Krimskrams, därav namnet.

Ingredienser

Instruktioner

Krydda kotletterna, och stek dem några minuter på varje sida. Lägg över dem i en smord ugnsfast form. Fräs den klippta skinkan, de skivade champinjonerna och purjolöksringarna. Blanda i tomatpurén och dragon. Fördela röran ovanpå kotletterna. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet, och sedan vätskan. Låt koka i några minuter. Blanda i riven ost. Krydda. Rör tills osten smält. Häll såsen över köttet och röran. Gratinera i 250 grader i 15-20 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.

Kommentarer (2)

  • wimpan 10 september 2009

    Dessa kotletter var supergoda en klar 5 poängare =))

  • princesstess 10 september 2009

    Jättekul att höra, tack så mycket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.