Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kringlor utan krångel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Goda och lätta att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken fingervarm, slå den över jästen. Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och 1,2 liter av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 40 bitar, rulla ut varje bit till en smal längd på ca 30 cm, forma kringlor.
  3. Låt kringlorna jäsa övertäckta med bakduk på smorda plåtar ca 30 minuter. Grädda i 250 grader mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Pensla kringlorna med smör och doppa dem i en blandning av socker och vaniljsocker. Ska kringlorna frysas garnerar man dem efter det att de har tinat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • systeryster 17 december 2008

    Jättegoda! Det är just smörsmaken blandat med socker och vanillinsocker som gör pricken över i.Vad bra att du lagt in receptet.Jag har bara en tummad kopia av receptet som jag får leta fram jämt när jag ska baka.

  • lealler 24 november 2010

    Bakar dessa både med och utan saffran, alltid lika uppskattade... En liten skvätt whisky i saffransdegen framhäver saffrans smaken ännumera ;))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.