Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig äppelgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här franska äppelgratängen är barnens favorit, med knapriga äppelbitar, gratinerade i en krämig och söt färskostblandning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Blanda färskosten med grädde, vetemjöl, citronsaft, strösocker, ägg och vaniljsocker till en jämn smet. Tillsätt äpplena och rör samman. Smörj en form och slå i blandningen.
  2. Blanda det mjuka matfettet till täcket med havregryn, vetemjöl, farinsocker och kanel och bred det över äpplena.
  3. Grädda äppelgratängen i 200 grader, 35-40 minuter, tills äpplena känns mjuka och kakan är torr och krispig. Låt den svalna eller bli helt kall innan den serveras.
  4. Du kan ge täcket ytterligare lite smak med lite malen sötmandel. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Varg218 17 oktober 2010

    Oh, den här låter väldigt trevlig och verkar vara ett skapligt nyttigt alternativ till äppelkakor o. dyl. Ska absolut testa den här nån dag snart, fast kommer byta ut grädden mot en redning av sojamjölk och fiberhusk/mjöl. Mmm..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.