Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god och mycket enkel äppelpaj i dessa äppeltider.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret och låt svalna. 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret och blanda. Ställ degen i kylen. 3. Kärna ur, skala och klyfta äpplena. Blanda råsocker och kardemumman eller kanelen i en skål. Vänd runt äppelklyftorna. 4.Lägg äppelklyftorna i en smord form. 5. Strö över smuldegen. 6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 min. 7. Servera ljummen med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.