Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig äppelpaj med vanilj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fantastiskt krispig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ned smöret i skålen och rör om. Ställ skålen i frysen i ca 1 timme.
  2. Skala och kärna ur äpplena, klyfta tunnt. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och blanda i äppelklyftorna.
  3. Ta ut skålen ur frysen och hacka upp den stelnade degen i smulor, låt gärna större smulor finnas med.
  4. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsform och strö degsmulorna över. Grädda i 200 grader i 25 minuter.
  5. Servera med vaniljglass

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lin82luh 11 augusti 2012

    Brukar själv göra denna fantastiskt goda paj. Lätt och smidig att göra och går att variera med all sorts frukt och bär. Sist gjorde jag denna med röda vinbär och vaniljvisp till och den blev precis lagom söt/sur.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.